Ravintolayrityksille kehitetään hiilineutraaliutta työpajoissa – ilmoittaudu mukaan

Laurea-ammattikorkeakoulu järjestää keväällä avoimia työpajoja, joissa käsitellään muun muassa hävikkiä, energiatehokkuutta ja hiilijalanjälkeä. Työpajoihin voivat osallistua kaikki ravintolatoiminnanhiilijalanjäljestä kiinnostuneet: asiakkaat, ravintola-alan toimijat ja asiantuntijat.

Kyselyssä kiiteltiin Helsingin toimivuutta asuinpaikkana

Kaupunki kysyi syksyllä 2019 helsinkiläisiltä, mitkä asiat Helsingissä toimivat ja missä on vielä parantamisen varaa. Helsinki-barometri -kyselyn vastaajat antoivat kiitosta erityisesti kaupungin turvallisuudesta ja kansainvälisyydestä sekä siitä, että Helsinki kehittyy myönteiseen suuntaan.

Suurin ilmastotekosi on energiaremontti – tee ehdotus taloyhtiölle!

Rakennusten lämmitys aiheuttaa 56 % Helsingin suorista ilmastopäästöistä. Taloyhtiössä päätöksen energiaremonteista tekee taloyhtiön yhtiökokous. Jokaisella taloyhtiön osakkaalla (käytännössä asunnon omistajalla) on oikeus ehdottaa asioita käsiteltäväksi yhtiökokouksessa. Tee vuoden vaikuttavin ilmastoteko ja ehdota omalle taloyhtiöllesi energiaselvityksen tilaamista ja energiaremonttien kannattavuuden selvittämistä!

Helsingin uusi designjohtaja on valittu

Helsingin kaupungin designjohtajan tehtävään on valittu valtiotieteiden lisensiaatti ja kaupunkitutkija Hanna Harris. Tehtävää haki 50 henkilöä. Harris aloittaa tehtävässä 9. maaliskuuta. Hän siirtyy Helsingin kaupungin palvelukseen Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon toiminnanjohtajan tehtävästä.

Tekoälystä etsitään ratkaisuja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen

Kuusi eurooppalaista kaupunkia, Helsinki, Amsterdam, Kööpenhamina, Pariisi, Stavanger ja Tallinna, haastavat yritykset, tutkijat ja muut toimijat kehittämään tekoälyä hyödyntäviä ratkaisuja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Helsinki satsaa digiohjelmassaan datan ja tekoälyn hyödyntämiseen ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.