Ilmanlaadun mittaamiseen ja viestimiseen etsitään uusia ratkaisuja innovaatiokilpailulla

Helsingin kaupunki kutsuu yritykset mukaan innovaatiokilpailuun, jossa etsitään uusia keinoja ilmanlaadun mittaamiseen, visualisointiin ja viestimiseen. Kilpailu on osa HOPE-hanketta, joka kehittää uutta ilmanlaadun täsmätietoa ja sen innovatiivista hyödyntämistä kaupunginosa- ja asukastasolla.

Helsinki Biennaali julkisti kaikki taiteilijat ja teokset

Helsingin Vallisaaressa on ensi kesänä mahdollisuus nähdä ja kokea nykytaidetta ainutlaatuisella tavalla. Ensimmäinen Helsinki Biennaali avautuu yleisölle 12. kesäkuuta ja kantaa nimeä Sama meri. Biennaali esittelee 40 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää, ja teoksista 75 prosenttia on täysin uusia ja ennennäkemättömiä.

Helsinki Energy Challenge -haastekilpailu avautuu – palkintona miljoona euroa

Ilmastonmuutos on aikamme suurimpia globaaleja haasteita. Sen ratkaisut vaativat uudenlaista ajattelua ja kansainvälistä yhteistyötä. Lämmöntuotanto on Helsingin keskeisin ilmastonmuutokseen vaikuttava kokonaisuus. Helsinki haastaa innovaattorit ja alan parhaat asiantuntijat keksimään ja kehittämään kestäviä lämmöntuotannon ratkaisuja haastekilpailussa, jonka pääpalkinto on miljoona euroa.

Ravintolayrityksille kehitetään hiilineutraaliutta työpajoissa – ilmoittaudu mukaan

Laurea-ammattikorkeakoulu järjestää keväällä avoimia työpajoja, joissa käsitellään muun muassa hävikkiä, energiatehokkuutta ja hiilijalanjälkeä. Työpajoihin voivat osallistua kaikki ravintolatoiminnanhiilijalanjäljestä kiinnostuneet: asiakkaat, ravintola-alan toimijat ja asiantuntijat.

Kyselyssä kiiteltiin Helsingin toimivuutta asuinpaikkana

Kaupunki kysyi syksyllä 2019 helsinkiläisiltä, mitkä asiat Helsingissä toimivat ja missä on vielä parantamisen varaa. Helsinki-barometri -kyselyn vastaajat antoivat kiitosta erityisesti kaupungin turvallisuudesta ja kansainvälisyydestä sekä siitä, että Helsinki kehittyy myönteiseen suuntaan.