Helsinki mukana isännöimässä maailman ensimmäistä pelimaailman huipputeknologiaa hyödyntävää virtuaalikonferenssia

Helsingin ja Tallinnan kaupungit isännöivät kolmatta World Summit on Digital Built Environment (WDBE) -konferenssia kaupunkikehityksen ammattilaisille. Koronapandemian johdosta WDBE on yhdistänyt voimansa peliyhtiö Epic Gamesin sekä virtuaalitodellisuuteen erikoistuneen Zoanin kanssa rakentaakseen konferenssivieraille ainutlaatuisen kokemuksen virtuaalisessa ”illuusiokaupungissa”.

Helsingin jaTallinnan kaupungit isännöivät kolmatta World Summit on Digital BuiltEnvironment (WDBE) -konferenssia kaupunkikehityksen ammattilaisille.Koronapandemian johdosta WDBE on yhdistänyt voimansa peliyhtiö Epic Gamesinsekä virtuaalitodellisuuteen erikoistuneen Zoanin kanssa rakentaakseen konferenssivierailleainutlaatuisen kokemuksen virtuaalisessa ”illuusiokaupungissa”. ... Lue lisää »

Ilmastokysymys voitetaan tai hävitään kaupungeissa – Helsinki etsi ja esitti ratkaisuja Ilmastokorkeakoulussa

Ilmaston tulevaisuus ratkaistaan kaupungeissa. Sanoma oli harvinaisen selvä kaupungin järjestämässä Ilmastokorkeakoulussa 4. syyskuuta. Tapahtuma oli osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.

Ilmaston tulevaisuus ratkaistaan kaupungeissa. Sanoma oli harvinaisen selvä kaupungin järjestämässä Ilmastokorkeakoulussa 4. syyskuuta. Tapahtuma oli osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.Ilmastokysymystä käsiteltiin monipuolisesti eri näkökulmista, kun päivän puhujat paneutuivat ympäristöystävälliseen kaupunkisuunnitteluun ja innovatiivisiin ratkaisuihin. Lue lisää »

Hävikkiviikolla Palvelukeskus Helsingin kouluravintoloissa seurataan lautashävikkiä

Tänään käynnistyy vuotuinen Kuluttajan järjestämä hävikkiviikko, jota vietetään 7. – 13.9. Viikon tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja keskustelua ruokahävikin ilmastovaikutuksista ja haastaa mukaan hävikinvähennystalkoisiin. Palvelukeskus Helsingin kouluravintoloissa kiinnitetään hävikkiviikon aikana huomiota erityisesti lautashävikkiin. Ruokahävikin hallinta on myös yksi kaupungin HNH2035-tavoitteista.

Palvelukeskus Helsinki on tänäkin vuonna mukana hävikkiviikon vietossa. Tänä vuonna hävikkiviikko keskittyy kouluravintoloihin, joissa tutkitaan viikon ajan lautashävikin määrää. Mittauksen tarkoituksena on saada oppilaat pohtimaan hävikin merkitystä ja omaa osaansa hävikintuotossa. Lue lisää »

Helsingin kaupunki käyttää progressiivista Pride-lippua kaupungintalon liputuksessa

Helsingin kaupungintalon lipputankoihin nostettiin Pride-viikolla uusi progressiivinen Pride-lippu. Mustat ja ruskeat raidat lipussa viittaavat mustiin ja ruskeisiin ihmisiin. Värit vaaleansininen, pinkki ja valkoinen tunnetaan paremmin transihmisten lipusta.

Helsingin kaupungintalon lipputankoihin nostettiin Pride-viikolla uusi progressiivinen Pride-lippu. Mustat ja ruskeat raidat lipussa viittaavat mustiin ja ruskeisiin ihmisiin. Värit vaaleansininen, pinkki ja valkoinen tunnetaan paremmin transihmisten lipusta. Lue lisää »

Kirjasto kerää kasvomaskeja vähävaraisille

Helsingin kaupunginkirjasto on mukana kansalaisjärjestöjen kampanjassa, jossa kerätään ostettuja tai itsetehtyjä kasvomaskeja vähävaraisille jaettavaksi. Kaupunkilaiset voivat osallistua covid19-viruksen ehkäisemiseen nyt myös lahjoittamalla kasvomaskeja niille, joilla ei itsellään ole mahdollisuutta hankkia kasvosuojia.

Helsingin kaupunginkirjasto on mukana kansalaisjärjestöjen kampanjassa, jossa kerätään ostettuja tai itsetehtyjä kasvomaskeja vähävaraisille jaettavaksi. Kaupunkilaiset voivat osallistua covid19-viruksen ehkäisemiseen nyt myös lahjoittamalla kasvomaskeja niille, joilla ei itsellään ole mahdollisuutta hankkia kasvosuojia. Lue lisää »

Tyttö ja kartonkikorvakoru -teos jäteauton kyljessä muistuttaa lajittelun tärkeydestä

Joidenkin jäteautojen kylkeen ilmestynyt taiteilija Jirka Väätäisen Tyttö ja kartonkikorvakoru -teos tekee kierrätyskartongista taidetta ja herättelee näkemään jätteen arvokkaana raaka-aineena. Kodeista kerättyjen kartonkipakkausten määrä on kasvanut edellisvuoteen verrattuna.

Joidenkin jäteautojen kylkeen ilmestynyt taiteilija Jirka Väätäisen Tyttö ja kartonkikorvakoru -teos tekee kierrätyskartongista taidetta ja herättelee näkemään jätteen arvokkaana raaka-aineena. Kodeista kerättyjen kartonkipakkausten määrä on kasvanut edellisvuoteen verrattuna. Lue lisää »

Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun hakuaikaa jäljellä kuukausi

Helsingin kaupungin käynnissä olevan kansainvälisen Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun ensimmäisen vaiheen hakuaikaa on jäljellä kuukausi. Kilpailuilmoittautumiset tulee jättää viimeistään 30. syyskuuta kello 16. Ilmoittautumisen yhteydessä tiimit esittävät oman ehdotuksensa siitä, miten Helsinki pääsee eroon lämmöntuotantoon käytetystä kivihiilestä vuoteen 2029 mennessä mahdollisimman kestävällä tavalla.

Helsingin kaupungin käynnissä olevan kansainvälisen Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun ensimmäisen vaiheen hakuaikaa on jäljellä kuukausi. Kilpailuilmoittautumiset tulee jättää viimeistään 30. syyskuuta kello 16. Ilmoittautumisen yhteydessä tiimit esittävät oman ehdotuksensa siitä, miten Helsinki pääsee eroon lämmöntuotantoon käytetystä kivihiilestä 2029 mennessä mahdollisimma... Lue lisää »

Helsinki Design Week alkaa torstaina – tänä vuonna katuinstallaatiot nähdään virtuaalisella Aleksanterinkadulla

Helsinki Design Week järjestetään 3.–13. syyskuuta hybriditapahtumana, jossa iso osa sisällöstä on saavutettavissa verkon välityksellä. Helsinki Design Weekin tutut katuinstallaatiot toteutetaan tänä vuonna Helsingin digitaalisessa kaksoiskappaleeseen, Virtuaalisessa Helsingissä.

Helsinki Design Week järjestetään 3.–13. syyskuuta hybriditapahtumana, jossa iso osa sisällöstä on saavutettavissa verkon välityksellä. Helsinki Design Weekin tutut katuinstallaatiot toteutetaan tänä vuonna Helsingin digitaalisessa kaksoiskappaleeseen, Virtuaalisessa Helsingissä. Lue lisää »

Ajankohtaista

Helsinki mukana isännöimässä maailman ensimmäistä pelimaailman huipputeknologiaa hyödyntävää virtuaalikonferenssia

Helsingin ja Tallinnan kaupungit isännöivät kolmatta World Summit on Digital Built Envi...

Ilmastokysymys voitetaan tai hävitään kaupungeissa – Helsinki etsi ja esitti ratkaisuja Ilmastokorkeakoulussa

Ilmaston tulevaisuus ratkaistaan kaupungeissa. Sanoma oli harvinaisen selvä kaupungin j...

Helsinki mukana valtion ja kaupunkien sopimuksessa työmaiden päästöjen vähentämiseksi

Ympäristöministeriö, Senaatti-kiinteistöt sekä Helsingin, Espoon, Turun ja Vantaan kaup...

Hävikkiviikolla Palvelukeskus Helsingin kouluravintoloissa seurataan lautashävikkiä

Tänään käynnistyy vuotuinen Kuluttajan järjestämä hävikkiviikko, jota vietetään 7. – 13...