Helsinki Impact Conference tuo tällä viikolla Helsingin Musiikkitalolle runsain joukoin kestävästä kaupunkikehityksestä kiinnostuneita päättäjiä, tutkijoita ja kaupunkipolitiikan vaikuttajia. Konferenssin isäntänä Helsingin kaupunki haluaa olla vauhdittamassa kaupunkien välistä yhteistyötä, jota tarvitaan globaalien ongelmien ratkomiseen ja eurooppalaisen yhteisön tiivistämiseen.

”Kaupungit luovat edellytyksiä sujuvalle ja hyvälle arjelle. Ne ovat suunnannäyttäjiä ja alusta kestävän tulevaisuuden tärkeimmille ratkaisuille, oli kyse energiantuotannosta, tasapainoisten kaupunginosien kehittämisestä tai palveluja parantavasta digitalisaatiosta”, muistuttaa konferenssin avaava Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

”Samanaikaisesti kaupunkien rooli ja merkitys globaalien yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisijoina kasvaa. Siksi kaupungeilla pitäisi olla enemmän sananvaltaa, kun näistä asioista päätetään eurooppalaisten ja kansainvälisten pöytien ääressä.”

9.-10. lokakuuta järjestettävä kutsuvieraskonferenssi on suunnattu eurooppalaisten kaupunkien johdolle, kehittäjille, tieteentekijöille ja kaupunkipolitiikan vaikuttajille. Puhujakaarti on maailman huippua: mukana on muun muassa tiiviimpien ja elävämpien kaupunkien luomiseen innostava kanadalainen Brent Toderian ja digitalisaation sosiaalisia merkityksiä avaava italialainen Francesca Bria.

Konferenssin koko ohjelma ja puhujien esittelyt löytyvät sivulta hel.fi/hic2019.

Konferenssikatsomo Oodissa, Kanneltalossa ja Vuotalossa

Kaikki kaupunkilaiset ja kaupunkien kehityksestä kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuuden livelähetystä OodinKino Reginaan, Kanneltaloon ja Vuotaloon 9.10. klo 9.30–16 ja 10.10. klo 9.00–14.30. (Huom: Vuotalossa lähetys vain 9.10.)

Konferenssin keskusteluihin voi osallistua kännykällä vuorovaikutteisen screen.io-sovelluksen kautta.

Konferenssin järjestää Helsingin kaupunki yhteistyössä Eurocities- ja Metrex -verkostojen sekä Kaupunkiakatemian kanssa. Helsinki Impact Conference on yksi Helsingin kaupungin päätapahtumista Suomen EU-puheenjohtajakaudella.

Helsinki on kestävän kaupunkikehityksen edelläkävijä

Helsinki on monella tapaa edelläkävijä kestävässä kaupunkikehityksessä. Helsinki on esimerkiksi ensimmäisenä eurooppalaisena kaupunkina sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden raportointiin, ja haastaa muut eurooppalaiset kaupungit mukaan.

Helsingin kestävän kehityksen kulmakiviä ovat hiilineutraaliuteen pyrkiminen ja tasa-arvoinen kaupunkisuunnittelu.

”Helsingissä kestävät ratkaisut eivät ole vain ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita, vaan ne rakentuvat asukkaiden kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja asuinympäristöjen elinvoimasta”, painottaa pormestari Vapaavuori.

”Euroopan sisäinen yhtenäisyys kumpuaa hyvinvoivista kaupungeista ja kaupunginosista. Helsinki on sitoutunut strategiassaan jatkossakin toimimaan segregaation ehkäisyn huippuesimerkkinä ja mahdollistamaan kaupunginosien tasavertaisuuden ja hyvinvoinnin.”

Helsingin ratkaisuja kestävässä kaupunkikehityksessä on nostettu esiin heinäkuussa alkaneen Suomen EU-puheenjohtajakauden aikana. Esimerkkejä Helsingin ratkaisuista esitellään Signals from Helsinki –sivustolla .

Lisätiedot:

Helsinki Impact Conference

Helsingin kestävät ratkaisut

Konferenssin varjotapahtumat

Kino Regina, Oodi
Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4

Kanneltalo
Klaneettitie 5, Kannelmäen asema/Sitratori

Vuotalo (huom! vain 9.10.)
Mosaiikkitori 2