Helsinki on maailman kymmenenneksi parhain kaupunkina pyöräilijöille Copenhagenize-suunnittelutoimiston laatiman listauksen mukaan. Helsingin vahvuuksina nähtiin kaupungin kunnianhimoiset tavoitteet pyöräliikenteelle, kattava pyöräväyläverkkosuunnitelma sekä uusien pyöräväylien rakentaminen.

Sijoitus on Helsingin paras Copenhagenizen listauksessa, joka päivitetään kahden vuoden välein. Vuonna 2017 Helsinki oli sijalla 18.

Helsingin kaupunki pyöräilykoordinaattori Reetta Keisanen on iloitsee hyvästä sijoituksesta.

- Arvioinnissa mainittujen uudenaikaisten pyöräväylien rakentaminen on usean vuoden työn tulosta ja on upeaa, että työ palkitaan kansainvälisesti. Tästä tiedämme, että suunta Helsingissä on oikea ja jatkamme työn tekemistä, jotta sijoitus saadaan pykälä kerrallaan ylemmäs, sanoo Keisanen.

Helsinki sai myös kehittämisehdotuksia. Pyöräilyverkon toteutumista ja sen rahoittamista olisi järkevä nopeuttaa. Moitteita saivat myös kaupunkipyöräjärjestelmän sulkeminen talveksi ja valtion panostuksien puute pyöräväylien rahoituksessa.

- Seuraavaksi tulemme keskittymään mainittuihin kehityskohteisiin, kuten pyöräväyläverkon toteutuksen nopeuttamiseen sekä laadun nostamiseen, kertoo Keisanen.

Lue lisää

Copenhagenize-listaus

Helsingin pyöräilykatsaus 2019