Ensimmäisten OmaStadi-hankkeiden toteutus alkaa helmikuun lopussa. Osallistuvan budjetoinnin hankkeiden etenemistä voi seurata omastadi.hel.fi-palvelussa.


Omastadi.hel.fi-palveluun on avattu seurantasivusto. Sivustolla on jatkuvasti täydentyvää hankekohtaista tietoa muun muassa suunnitelmien sisällöistä, hinnoista, sijainneista, aikajanoista ja yhteyshenkilöistä. Sivustolla kaupunkilaiset voivat myös kommentoida parhaillaan toteutuksessa olevia hankkeita.

Suurin osa hankkeista kohdistuu Helsingin kaupunkiympäristön toimialalle, jolla on 29 hanketta vastuullaan. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala vastaa 10 hankkeen tekemisestä ja kasvatuksen ja koulutuksen toimiala viiden.

”Tavoitteena on, että mahdollisimman moni hanke saataisiin valmiiksi tämän vuoden aikana. Ensimmäisenä ne hankkeet, jotka eivät vaadi laajaa suunnittelua. Sellaisia ovat esimerkiksi Aurinkolahden uimarannan kivien poisto, roskiksiin asennettavat pullo- ja tölkkitelineet sekä penkkien ja roskisten sijoittelu kävelyreittien varrelle”, sanoo projektipäällikkö Nina Mouhu kaupunkiympäristön toimialalta.

Starttiraksa-tapahtumissa kehitetään yhdessä

Menestyneitä OmaStadi-suunnitelmia tehneet helsinkiläiset sekä hankkeiden tuottamisesta vastaavat Helsingin kaupungin asiantuntijat tarkentavat suunnitelmia helmi-maaliskuussa järjestettävillä Starttiraksoilla.

”Yhteiskehittäminen lisää hankkeiden toteuttamisen läpinäkyvyyttä ja varmistaa suunnitelmia tehneiden asukkaiden sekä kaupungin yhteisymmärryksen suunnitelmien sisällöistä”, kertoo stadiluotsi Belinda Barbato.

Kaupunkilaisilla on mahdollisuus osallistua hankkeiden suunnitteluun ja toteuttamiseen vielä Starttiraksojen jälkeen omastadi.hel.fi-palvelussa.

Helsinkiläiset valitsivat 44 suunnitelmaa 296 suunnitelman joukosta lokakuussa 2019 järjestetyssä OmaStadi-äänestyksessä. Kaupunki on varannut valittujen suunnitelmien toteuttamiseen 4,4 miljoonaa euroa. Hankkeiden avulla Helsinkiä kehitetään viihtyisämmäksi, turvallisemmaksi ja toimivammaksi kaupungiksi.

Lue lisää:
Hankkeiden seurantasivutAjankohtaista

Uusi Green Paths -reittiopas auttaa valitsemaan hiljaisimman ja ilmanlaadultaan parhaan pyöräily- ja kävelyreitin

Pääkaupunkiseudulla toimivan uuden Green Paths -reittityökalun suositukset perustuvat r...

Helsinki arvioi jälleen YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista

YK:n jäsenmaat sopivat vuonna 2015 kestävän kehityksen tavoitteista ja toimintaohjelmas...

Helsinki mukana isännöimässä maailman ensimmäistä pelimaailman huipputeknologiaa hyödyntävää virtuaalikonferenssia

Helsingin ja Tallinnan kaupungit isännöivät kolmatta World Summit on Digital Built Envi...

Ilmastokysymys voitetaan tai hävitään kaupungeissa – Helsinki etsi ja esitti ratkaisuja Ilmastokorkeakoulussa

Ilmaston tulevaisuus ratkaistaan kaupungeissa. Sanoma oli harvinaisen selvä kaupungin j...