Helsingin kasvihuonekaasupäästöjen merkittävimpiä lähteitä ovat rakennusten lämmitys, sähkönkäyttö ja liikenne. Helsinki osallistuu hyväntekeväisyys- ja pyöräkulkue Climate Cyclingiin 11. syyskuuta kahdella kaupungin työntekijöiden sekä kahdella koululaisjoukkueella.

Helsinki on sitoutunut kantamaan vastuunsa ilmastonmuutoksen hillinnässä. Kaupunkistrategiassa 2017–2021 tavoitteeksi on asetettu hiilineutraali Helsinki vuoteen 2035 mennessä. Helsingin kasvihuonekaasupäästöjen merkittävimpiä lähteitä ovat rakennusten lämmitys, sähkönkäyttö ja liikenne.

Helsinki osallistuu hyväntekeväisyys- ja pyöräkulkue Climate Cyclingiin 11. syyskuuta kahdella kaupungin työntekijöiden sekä kahdella koululaisjoukkueella. Myös kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen osallistuu pyöräilyyn.

Climate Cycling Helsinki on ensimmäistä kertaa järjestettävä yritysten ja yhteisöjen tempaus ilmastonmuutosta vastaan, jolla kerätään lahjoituksia Maailman luonnonsäätiölle ilmastonmuutosta torjuviin konkreettisiin tekoihin. Climate Cyclingin järjestää Climate Circle ry. Kulkueen lähtö ja maali sijaitsevat Eirassa Merisatamanrannassa. Kulkueen 12 kilometrin pyöräilyreitti kiertää Helsingin keskustan kauneimpia ja keskeisimpiä valtaväyliä.

Lue lisää:

Apulaispormestari Pia Pakarinen haastaa yritykset ja yhteisöt mukaan ilmastonmuutosta vastaan hyväntekeväisyys- ja pyöräkulkue Climate Cyclingiin

Lisätietoa tapahtumasta Climate Cycling -verkkosivuilla