Helsingin tavoitteena on olla maailman toimivin kaupunki. Lyhyellä kyselyllä Helsingin kaupunki haluaa kerätä asukkailta kokemuksia, miltä tuntuu elää ja asua Helsingissä. Miten arki täällä sujuu?

Asukkaiden käytännön kokemukset elämästä ovat kaupungille tärkeitä. Jotta Helsinki voi luoda parempaa kaupunkia ja sujuvampia palveluita, tarvitaan suoraan asukkailta saatua palautetta.

”Helsingin visiona on olla maailman toimivin kaupunki ja luoda parhaat urbaanin elämän edellytykset asukkailleen ja vierailijoilleen. Helsinki haluaa olla päivä päivältä parempi, jotta helsinkiläisten elämä olisi mukavampaa ja vaivattomampaa. Kerro, missä olemme onnistuneet ja missä ehkä emme”, kannustaa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Onko Helsinki siis mielestäsi kansainvälinen, luonnonläheinen tai hauska? Urbaani, siisti, ja luova, tai turvallinen, tasa-arvoinen, palveluhenkinen ja kehittyvä? Kuinka todennäköisesti suosittelisit Helsinkiä asuinpaikkana muualla asuville tutuillesi?

Vastaa kyselyyn täällä ja kerro mielipiteesi!

Kysely toteutetaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja siihen voivat vastata kaikki 18 vuotta täyttäneet helsinkiläiset. Avoimen nettikyselyn lisäksi vastauksia kootaan puhelinhaastatteluilla.

Nyt ensimmäistä kertaa tehtävä kysely on jatkossa tarkoitus toteuttaa kaksi kertaa vuodessa. Kyselyn vastauksia tullaan hyödyntämään Helsingin kaupungin strategian toteutumisen seurannassa ja kaupungin kehittämisessä. Tulokset julkistetaan vuoden 2020 alussa kaupungin verkkosivuilla ja Helsingin kaupungin Kvartti-lehdessä.

Linkki kyselyyn
https://response.questback.com/helsinginkaupunki/awr7jld4bj

Kuva: Suomenlinnan hoitokunta / Super Otus