Töölönlahden kierros on 2,2 km pitkä ja maapallon ympärysmitta on noin 40 000 kilometriä – eli 18 182 kertaa Töölönlahden ympärysmitta. Tervetuloa mukaan yhteiselle matkalle maailman ympäri, Itämeren hyväksi!

Juokse, hölkkää tai kävele. Jos Töölönlahden liikkujien mittariin kertyy puolessa vuodessa riittävä määrä kilometrejä, Helsinki tekee 50 000 euron suuruisen lahjoituksen Itämeren suojelemiseen muovijätteeltä. 

Osallistumisohjeet:

  1. Aloita Töölönlahden kierros haluamastasi kohdasta. Jos kierrät koko kierroksen, leimaa itsesi kolmella eri leimauspisteellä. Osan kierrosta kulkiessasi leimaa itsesi kahdella pisteellä. Leimauspisteet ovat Töölönlahden puistossa, Hesperian puistossa sekä Linnunlaulun liikuntapaikalla.
  2. Leimaamiseen käyvät seuraavat NFC-sirukortit: HSL-matkakortit, monien toimistojen kulkunapit ja avainkortit, useat älypuhelimet sekä pankkien lähimaksukortit. Jos sinulla ei ole tarvittavaa korttia, voit kysyä apua Töölönlahden rannassa sijaitsevan Helsinki-kontin henkilökunnalta.

  3. Seuraa yhdessä kuljettua matkaa alla olevan karttapallon avulla. 

Leimauspisteessä olevan lukulaitteen ja sirukortin käyttäminen on turvallista. Omia tietoja tai käyttäjänimeä ei kysytä eikä niitä tarvita. Lukulaite ei kerää käyttäjästä mitään tietoja eikä se ota rahaa käyttäjän tililtä tai matkakortilta.

Facebookin Töölönlahdella tapahtuu -sivulla julkaistaan tunnelmakuvia maailmanympärysmatkan varrelta.

Tervetuloa yhteiselle maailmanympärysmatkalle!

#EU2019FI