Töölönlahti on helsinkiläisille tärkeä paikka. Se liikuttaa monia ulkoilijoita ja virkistää luonto- ja kulttuurielämyksillään.

Töölönlahden kävelykierroksella voit kokea kaupungin sykkeen ja luonnon rauhan. Aivan pääkaupungin ytimessä on vehreä luonto- ja elämyskeidas. Töölönlahdella nautit sekä linnunlaulusta että oopperasta.

Töölönlahden ympäri kulkevan ulkoilureitin kiertäminen on kätevä tapa tutustua Helsingin keskeisiin nähtävyyksiin. Helsingin tunnetut kohteet kuten Finlandia-talo ja Eduskuntatalo ovat saaneet rinnalleen uusia maamerkkejä. Keskustakirjasto Oodista tai Amos Rex -taidemuseon kumpuilevasta katosta on tullut lyhyessä ajassa rakastettuja oleskelupaikkoja. Hesperian puisto, Töölönlahden puisto, Kansalaistori ja Makasiinipuisto kokoavat kaupunkilaiset yhteen, nauttimaan kaupunkitapahtumista tai vain oleskelemaan. Töölönlahdella voit olla omassa rauhassasi ja samalla tapahtumien keskipisteessä.

Töölönlahden alueen tapahtumat

Töölönlahtea reunustavat kulttuuritalot tarjoavat myös maksuttomia yleisötapahtumia läpi vuoden. Lisää menot kalenteriisi, heinäkuusta vuoden loppuun.
Töölönlahden alueen tapahtumat (pdf)

Töölönlahdella tapahtuu myös Facebookissa

Seuraa Töölönlahden alueen tapahtumia ja uutisia myös Facebookissa. Käy tykkäämässä sivusta, niin pysyt kartalla tulevista tapahtumista!
Töölönlahdella tapahtuu

Töölönlahden kävelyreitti

Töölönlahden ympäri kulkevan, noin pari kilometriä pitkän ulkoilureitin kiertäminen on kätevä tapa
tutustua Helsingin keskeisiin nähtävyyksiin.
Töölönlahden kävelykierros
Kävelykierros Töölönlahdelle (pdf)

Äänikävely Töölönlahdella

Unelmien Töölönlahti –mobiiliäänikävely vie kuulijan aikamatkalle Töölönlahden ympäristöön. Mikael Hakkaraisen säveltämä äänikävely koostuu äänistä ja äänikerrostumista, jotka viittaavat alueen historiaan sekä sen nykyisiin toimijoihin ja monumentteihin. Kuulija voi kulkea Töölönlahden ympäristössä kokien samanaikaisesti tämän hetkisen äänimaiseman sekä sävelletyn, unenomaisen ääniteoksen.

Äänikävelyä varten tarvitset älypuhelimen, maksuttoman MSWalks –sovelluksen ja kuulokkeet. Lue tarkemmat ohjeet äänikävelylle täältä.

Lisätietoja äänikävelystä (pdf)

Töölönlahden kävelyreitti etusivu

Lue lisää 

Keskustakirjasto Oodi
Musiikkitalo
Kiasma
Amos Rex
Kansallismuseo
Finlandia-talo
Oopperatalo
Eduskuntatalo
Olympiastadion