Förskoleplats med ett sms – försöket lyckades bra i Helsingfors

Helsingfors vill vara en stad som förutser invånarnas servicebehov och ger tillgång till service oberoende av tid och plats. Ett steg mot detta mål är försöket som gjordes i två områden för småbarnspedagogik i januari. 

Söker du närservice i stan? Du hittar dem samlade och tillgängliga på servicekartan

Huvudstadsregionens servicekarta är ett utmärkt verktyg för dig som vill hitta Helsingfors stads serviceställen eller information om deras tillgänglighet och rutter till platsen. På Servicekartan hittar du bland annat daghem, kulturhus eller gym som ligger närmast dig. Om du letar efter ett visst serviceställe, prova sökfunktionen! Om du vill titta på ett urval av tjänster i närheten, kan du bläddra i katalogen.

Hanna Harris vald till ny designchef vid Helsingfors stad

Politices licentiat och stadsforskare Hanna Harris har valts till uppdraget som designchef vid Helsingfors stad. Sammanlagt 50 personer sökte jobbet. Harris inleder sitt arbete den 9 mars. Hon övergår till Helsingfors stads tjänst från uppgiften som verksamhetsledare vid Informationscentret för arkitektur Archinfo.

En paviljong för Helsingforsbiennalen ska uppföras vid Lybeckskajen

Helsingfors stad kommer att uppföra paviljongen samt två nya bryggor vid avgångsplatsen för Helsingforsbiennalens linjetrafik vid Lybeckskajen bredvid den Gamla Saluhallen. Paviljongen kommer att innehålla linjetrafikens biljettförsäljningsställe samt Helsingfors turistinformation.

Förskoleplats med ett textmeddelande i Helsingfors

I fortsättningen erbjuder Helsingfors barnet som närmar sig förskoleåldern och barnets vårdnadshavare en lämplig förskoleplats utan ansökan. Blanketter att fylla i? 0. Samtal till daghemmet? 0. Framöver får vårdnadshavaren ett SMS-meddelande från staden och genom att svara på det kan platsen tas emot. Så här fungerar nya digitala Helsingfors.

Helsingfors fick verktyg för att bedöma designens påverkan

Helsingfors stad inledde i våras ett samarbete med Aalto-universitetets institution för design i syfte att bedöma designverksamhetens påverkan. Det är fråga om den första kartläggningen av stadens designprojekt och av deras fördelar och utmaningar. Resultaten presenterades i december då en studentkurs hade sitt avslutande seminarium.