Tölöviken är viktig för helsingforsborna. Den erbjuder motion och friluftsliv samt rekreation i form av natur- och kulturupplevelser.

På en vandring runt Tölöviken kan du känna såväl stadens puls som naturens lugn. Alldeles mitt i huvudstaden ligger en grön oas för natur och upplevelser. Vid Tölöviken njuter du av såväl fågelsång som opera.

Att gå vandringsleden runt Tölöviken är ett behändigt sätt att bekanta sig med Helsingfors centrala sevärdheter. De välkända sevärdheterna i Helsingfors, såsom Finlandiahuset och Riksdagshuset har fått sällskap av många nya landmärken. Centralbiblioteket Ode och konstmuseet Amos Rex böljande tak har på  kort tid blivit älskade platser att vistas på. Hesperiaparken, Tölövikens park, Medborgartorget och Magasinparken samlar stadsborna för att tillsammans njuta av stadsevenemang eller att helt enkelt bara vara tillsammans. Vid Tölöviken kan du finna din egen ro och samtidigt vara mitt i evenemangen.

Evenemang på Tölöviksområdet

Kulturhusen vid Tölöviken erbjuder även avgiftsfria publikevenemang året runt. Märk evenemangen i din kalender från juli till årets slut.
Ladda ner pdf (på finska)

Vandringsleden runt Tölöviken

Att gå vandringsleden runt Tölöviken är ett behändigt sätt att stifta bekantskap med Helsingfors centrala sevärdheter. Leden är ett par kilometer lång.
Vandringsleden runt Tölöviken

Drömmar om Tölöviken ljudrundvandringen

Dyk in i Tölövikens historiska lager på ljudrundvandringen Mobile Sonic Walk. Du kan bekanta dig med Tölövikens förflutna och de historiska lagren i nöjesområdet, industricentret och den naturrika kulturoasen på ljudrundvandringen Mobile Sonic Walk.
Ladda ner appen i din mobil och låt ljudlandskapet ta dig till områdets förflutna!
Läs mer om ljudrundvandringen (pdf, på finska)
Instruktioner till ljudrundvandringen (pdf, på finska)

Läs mer

Centralbiblioteket Ode
Musikhuset
Kiasma
Amos Rex
Nationalmuseum
Finlandiahuset
Operahuset
Riksdagshuset
Olympiastadion